Instructie & training

Bij Rosalinde Heck kun je terecht als je je paard verder wilt laten opleiden, uitbrengen of beter wilt leren paardrijden. Door haar achtergrond in de fysiotherapie heeft Rosalinde veel inzicht in de mate waarin paard en/of ruiter belast kunnen worden. De training wordt systematisch opgebouwd, waarbij per training of les wordt gekeken of er even een stapje terug moet worden gezet of juist eens extra kan worden doorgepakt, om met een gezond en fit paard tot het optimale resultaat te komen.


Instructie

Instructie

Rosalinde geeft veel privélessen op haar eigen accommodatie. Daarbij maakt het haar niet uit of het een beginnende combinatie betreft of juist een Subtopruiter: als degene maar enthousiast is en zichzelf graag wil verbeteren: dan komen de resultaten vanzelf. Zo reden veel van Rosalinde’s leerlingen al succesvol op NK’s voor zowel pony’s als paarden. De lessen duren naar wens een half uur, drie kwartier of een uur. Voor aanvang kan er worden losgestapt of –gereden in de binnenrijhal. Bij het lesgeven wordt gebruik gemaakt van een instructieset en oortje. Rosalinde kijkt per combinatie waar aan gewerkt moet worden en gaat daarbij altijd uit van een correcte basis. Tekenend voor haar manier van lesgeven is de goede opbouw en de praktische en duidelijke uitleg daarbij. Bovendien geeft Rosalinde altijd duidelijke handvatten mee waar de ruiter of amazone thuis mee verder kan werken. Ook proefgericht is ze zeer sterk, met altijd handige tips en trics om nog strakkere oefeningen te rijden.
Als het zinvol is stapt Rosalinde zelf ook rustig in het zadel om een paard aan te voelen of waar mogelijk te verbeteren. Ze denkt graag mee met haar lesklanten als het gaat over zaken als voeding, management en harnachement. “Want om tot het beste resultaat te komen, moeten alle zaken rondom het paard kloppen.”


Training

Training

Heb je een talentvol paard dat je graag wilt laten trainen en/of uitbrengen? Dat kan bij Rosalinde. Te denken valt daarbij aan het verder opleiden van een dressuurpaard, het rijden van een aanlegtest als de IBOP of het uitbrengen op reguliere of jonge paarden-wedstrijden. Ook het corrigeren van bepaalde rijtechnische problemen behoort tot de mogelijkheden. Je paard is bij Rosalinde in goede handen en wordt met veel oog voor zijn welzijn verzorgd en getraind. Je wordt daarbij goed op de hoogte gehouden en bent natuurlijk altijd welkom om te komen kijken naar de vorderingen. Het einddoel is een makkelijk na te rijden paard, dat ontspannen, losgelaten, rechtgericht en vooral met plezier zijn werk kan doen.


‘Qua training kun je bij mij alle kanten op. Werken aan de basis, het paard fysiek sterker maken, rijtechnisch of proefgericht verbeteren of werken aan het mentale stukje’

RH logo totaal