Over Rosalinde

Rosalinde Heck (1979) is van jongs af aan actief en succesvol in de dressuursport. Ze heeft al veel verschillende paarden getraind en opgeleid tot en met Lichte Tour-niveau. Momenteel timmert ze hard aan de weg met een aantal zeer talentvolle jonge paarden, die desgewenst worden uitgebracht in de reguliere wedstrijdsport, jonge paarden-competities of aanlegtesten.


AV1I4126

Opleiding

Hoewel Rosalinde altijd heeft paardgereden, koos ze voor haar beroepsopleiding een andere richting, namelijk fysiotherapie. In 2002 studeerde ze af als humaan fysiotherapeut, waarna ze ook de opleiding tot dierfysiotherapeut voltooide. Rosalinde heeft een aantal jaren als fysiotherapeut gewerkt en heeft daardoor gedegen kennis van en kijk op het (biomechanisch functioneren van) zowel het menselijk als het paardenlichaam. Dit is een zeer grote meerwaarde bij haar huidige werk als paardentrainer en instructrice.


Familie

Familie

Dressuurstal Rosalinde Heck is gevestigd net even buiten het Gelderse Doetinchem, op de plek van Rosalinde’s ouderlijk huis. Ze is vanaf 2006 fulltime werkzaam in de paarden en sinds 2012 zit ze in maatschap met partner Hank van Campen. Hank is erkend paardendierenarts bij en mede-eigenaar bij DAP Doetinchem-Zeddam en KNHS teamveterinair van de dressuurjeugdkaders (Children, Junioren en Young Riders). Een echte paardenman dus! Rosalinde en Hank hebben twee kinderen: dochter Elin (2014) die ook al besmet is met het paardenvirus, en zoon Hugo (2016).


Bedrijf

Bedrijf

Op het bedrijf heeft Rosalinde de beschikking over alle mogelijke faciliteiten voor het optimaal trainen en verzorgen van dressuurpaarden en het geven van lessen. Het welzijn van de paarden staat daarbij hoog in het vaandel. Tenslotte kan alleen een happy athlete optimaal presteren. Ook bij het trainen van paarden en geven van instructie kijkt Rosalinde goed naar de mogelijkheden en beperkingen van paard en ruiter. Haar kennis van exterieur en beweging als (dier)fysiotherapeut spelen daarbij een belangrijke rol en natuurlijk is ze ook bevoegd ORUN-dressuurinstructrice niveau III.


Ervaring

Ervaring

De fijne kneepjes van het dressuurrijden leerde Rosalinde van onder anderen Nicole Werner, Tristan Tucker en haar huidige trainer Alex van Silfhout. En natuurlijk door het rijden van heel veel verschillende paarden. Gestructureerd werken vanuit rust en het opbouwen van vertrouwen zijn tekenend voor haar manier van werken en dat zorgt ervoor dat Rosalinde ook met zeer sensibele paarden goed uit de voeten kan.


‘Ik heb veel verschillende paarden gereden. Ook moeilijke, sensibele en kijkerige paarden.
Dat heeft me al een berg ervaring en tools opgeleverd, maar ik blijf altijd openstaan voor nieuwe inzichten’

RH logo totaal