Nieuws

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling, maar Rosalinde is een veulen rijker. Ze kocht Iconic B-dochter Pamela-Divette op de online KWPN veulenveiling. Het schimmelveulen is een nichtje van Dorado-dochter Hadivette, die Rosalinde zelf onder het zadel heeft gehad.

“Uit interesse volg ik de veulenveilingen een beetje. Ik zag dit veulen in de collectie en dacht: hee, wat leuk, een nichtje van Hadivette”, vertelt Rosalinde. “Hadivette is één van de beste paarden die ik ooit heb gereden, dus mijn interesse was gewekt. Toch had ik helemaal niet de bedoeling om dit veulen te kopen. Toen de veiling ging sluiten en ik toevallig even keek, zag ik dat er maar tweemaal op deze merrie was geboden. Eigenlijk verwachtte ik dat er nog wel meer biedingen zouden komen en de prijs omhoog zou gaan, maar dat gebeurde niet. Dat vond ik heel raar en vijf minuten voordat de veiling sloot besloot ik zelf een bod te doen. Het zou zonde zijn om dit te laten lopen! Ik wilde het nog met Hank overleggen, maar die was niet thuis en nam zijn telefoon niet op. Dus ik heb gewoon geboden en toen had ik haar!”

Rosalinde heeft zeker geen spijt van haar ‘impulsaankoop’. “Nee hoor, zeker niet. Het is een heel mooi veulen met veel lossigheid in beweging. De moeder heeft een heel goede IBOP gelopen en een halfbroer gaat komend jaar naar de hengstenkeuring. Ik ken dit lijntje ook een beetje doordat ik Hadivette heb gereden. Dat was een vlugge, elektrische merrie met veel beweging. Die eigenschappen, gecombineerd met het fijne karakter van Iconic B, kan wel eens een heel fijn sportpaard gaan opleveren.”

Pamela-Hadivette zal, net als de andere jonge paarden van Rosalinde, haar eerste jaren doorbrengen bij Rianne Mulder van opfokbedrijf ’t Arve in Ruurlo.

 

RH logo totaal