Nieuws

Op hun eerste dressuurwedstrijd na de corona-lockdown reed Rosalinde met haar 'jongens' Karanto-Pomona en Look at Me M naar aansprekende resultaten. Met Karanto werd ze tweemaal eerste in het M1 en Look at Me maakte zijn wedstrijddebuut en liep naar mooie punten in de L2.

 

'Nog nooit zo goed gelopen'

Rosalinde was supertevreden over beide paarden. Met Karanto had ze, na het behalen van de derde plaats op het NK indoor in het L2, alleen een keer tijdens een meetmoment gestart. "Toen was hij erg afgeleid en kwam daardoor niet optimaal tot zijn recht. Op deze wedstrijd was hij weer wat afgeleid, maar dat was ook niet zo gek want er stonden paarden in de wei naast het wedstrijdterrein en op een gegeven moment begon er zelfs een Fjord te plassen in de ring naast hem", vertelt Rosalinde lachend. Toch kon ze de imponerende zwarte hengst tijdens de proeven wel bij de les houden. "Ja, hij was druk met alles om hem heen, maar in de ring liep hij mega goed! Naar mijn idee heeft hij nog nooit beter gelopen op wedstrijd. We scoorden 197 en 209 punten en dat was goed voor twee eerste plaatsen."

mooi wedstrijddebuut 

Look at Me M, de opvallende voshengst die Rosalinde rijdt voor Berlinde Middelbrink en Jeroen Hendriks, mocht voor het eerst mee op wedstrijd. Zo'n debuut is natuurlijk altijd spannend, maar Rosalinde was erg over de stoere vos te spreken. "Hij heeft zich super netjes gedragen. Ik had iets te lang losgereden, waardoor hij in de proef net wat te vermoeid was. Dat kan gebeuren en is leergeld voor de volgende keer. Met 197,5 punten behaalde hij een mooie score in het L2 en er is dus nog volop ruimte voor verbetering."

Pavo en subli cup op de planning

Nu de kop qua wedstrijden er weer af is na alle corona-perikelen, kijkt Rosalinde alweer verder vooruit. Omdat beide hengsten het zo goed doen, wil ze graag jonge paarden-competities met ze  rijden. "Het plan is om zowel Karanto-Pomona als Look at Me M mee te nemen naar de Pavo Cup-selectie in Ermelo op 12 september. Ook heb ik twee Subli Cup-wedstrijden opgegeven, namelijk Emmeloord en Varsseveld. Afhankelijk van hoe dat allemaal gaat, hoe de paarden lopen en of het past in het schema, pak ik mogelijk ook nog de indoorselectiewedstrijden voor het NK mee komende winter."

 

 

RH logo totaal