Nieuws

Op het vorige week verreden EK voor Children en Junioren in Boedapest was Roos' partner Hank van Campen actief als teamveterinair. Rosalinde was meegereisd naar Hongarije om de Oranje jeugd aan te moedigen en beleefde een week bomvol emoties. 

Vast oranje clubje

Als paarden- en dressuurliefhebber pur sang volgde Rosalinde de verrichtingen van de Nederlandse dressuurjeugd natuurlijk op de voet. "Ja, ik ging echt mee als support. Het is niet zo dat ik daar in het hotel rustig alleen een boekje ging zitten lezen", lacht Rosalinde. "Er is een heel KNHS-team gevormd rondom de Nederlandse ruiters, ik trok veel op met Wiebeke Frens, die allerlei zaken rondom het oranje-team regelt, en Jan Peutz, de man van bondscoach Monique Peutz. Wij waren echt een vast oranjeclubje dat alles op de voet volgde en iedereen supporterde. De sfeer was heel goed, we zaten echt een beetje in een oranje bubbel. De coronamaatregelen, zoals afstand houden en mondkapjes, versterkten dat nog eens."

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, buiten en natuur
Jan Peutz hield het thuisfront via social media op de hoogte.

Emoties alle kanten op 

In die oranje bubbel werd er door iedereen intens meegeleefd met de prestaties van de Nederlandse amazones. "De emoties vlogen alle kanten op", beaamt Rosalinde. "Van euforie tot diepe teleurstelling. Je leeft gewoon heel erg mee. Het is wel een Europees kampioenschap, een groot evenement waar tijden naartoe is gewerkt door iedereen. Daar moet het gebeuren. Als het dan lukt ben je enorm blij voor diegene, als het niet lukt ben je samen verdrietig. Ja, ik heb echt soms met dik kippevel op de armen gestaan. Je leert in zo'n situatie ook heel snel mensen kennen en krijgt een band en een saamhorigheidsgevoel. Erg leuk is dat en over twee weken is er alweer een afterparty met de groep!" 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten
Wiebeke Frens en Rosalinde op het EK.

RH logo totaal